Veelgestelde vragen
Als uw vraag niet in de lijst staat, aarzel niet om het formulier te gebruiken om ons te contacteren.
Als uw vraag niet in de lijst staat, aarzel niet om het formulier te gebruiken om ons te contacteren.
Stappen:
Stappen:
De totale kost bestaat uit 4 componenten:
Vaste opstartkost + (aantal voorwerpen x eenheidskost) + verzending.
De eenheidskost wordt bepaald door de printtijd, het benodigde materiaal en eventuele afwerking (verwijderen van supports, lijmen etc)
In regio Antwerpen:
Daarbuiten:
Vanaf 50 euro is de verzending gratis in België. Vanaf 75 euro voor Nederland.
3D printen is een technisch complexe aangelegenheid waarbij veel afhangt van het model en de toepassing van het geprinte model.
Het standaard mondstuk (“nozzle”) van de printer heeft een diameter van 0.4mm. Dit geeft een indicatie over de nauwkeurigheid. Voor grotere ’engineering’ prints gebruiken wij soms een mondstuk van 0.6mm. Dit gaat sneller en is dus goedkoper voor de klant.
De laaghoogte (“layer height”) is voor een 0.4mm mondstuk standaard 0.20mm maar wij kunnen gaan van 0.08mm tot 0.28mm tegen een minimale meerkost op aanvraag. Voor het 0.6mm mondstuk gaat dit van 0.2mm tot 0.48mm. Voor complexe objecten gebruiken wij ook een variabele laaghoogte waarbij de laaghoogte varieert. Dit wordt gedaan om de visuele impact van de laagjes tot het minimum te beperken.
Het opvullingspercentage (‘infill’) bedraagt 15%. Dit betekent dat interne delen van het model voor 15% opgevuld worden (typisch met een roosterstructuur). Dit is voor de meeste toepassingen goed, maar het is ook mogelijk om voor hogere percentages te gaan (zelfs tot 100% voor volledige opvulling) voor extra sterkte. Dit komt natuurlijk met een hogere kost (meer materiaal en duurt ook langer).
Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere technische details.